15 Şubat 2016 Pazartesi

Vaillant Kombide F22 Arızası

Vaillant kombide f22 arızası; Kombi kullanımı sırasında kombi kullanıcılar kombide bazı durumları fark ederler. Kombinin sıcak su vermediğini ve ısınma ihtiyacını karşılamadığı durumlarda kullanıcılar oldukça merak içerisinde bulunurlar. Vaillant kombi ekranlarında sıklıkla yer alan f22 arıza kodu hakkında bugün sizlere bilgi vermek amacıyla bu bloğu oluşturmuş bulunuyoruz.

Her kombinin bir su basıncı bulunur ve kullanıcıların düzenli olarak bu işlemleri kontrol etmeleri gereklidir. Kombi basıncı düştüğü zaman kullanıcılar herhangi bir şekilde kombiden yana randıman alamazlar. Vaillant kombide de yer alan f22 arızası kombinin düşük basınç arızası olarak bilinir. Kombi ekranında f22 arızası Vaillant kullanıcıları aldıklarında kombinin su basıncını kontrol etmeleri halinde basınç değerinin düştüğünü görebilirler. Kombi basıncının düşmesi halinde kombi kullanıcılara herhangi bir randıman sağlamayarak ne sıcak su nede ısınma ihtiyaçlarını giderir. Bu nedenle kombi içerisinde su bulunmadığı takdir de herhangi bir şekilde çalışmaz kullanıcılara randıman sağlamaz. Doldurma musluğu kombi altında yer alır ve genelde kelebek şeklinde veya çevirmeli musluk biçimindedir. Bulduğunuz bu parçayı sola çevirmeniz halinde kombiden su sesi duyarsınız. Su sesi duyduğunuz zaman doğru parça üzerinde işlem yaptığınızı kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Fakat bazı kullanıcılar kombiye su basma işlemi sırasında parçayı zorlayabilirler bu durumda doldurma musluğunun zarar görmesine neden olur. Çünkü doldurma musluğu oldukça hassas ve kırılgan bir parçadır. Kırıldığı zaman tamamen değişimi yapılır. Bu nedenle ek bir masrafa neden olmamak adına doldurma musluğunu dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekir. Arızalanan doldurma musluğu sonucunda kombinin uzun süre susuz çalışması halinde kuru yanma yaparak içerisinde yer alan farklı parçalara da zarar verebilir. Bu nedenle farklı parçalar nedeniyle sorun yaşamak istemiyorsanız doldurma musluğu arızanız varsa kesinlikle ihmal etmeyiniz. Bugün sizlere Vaillant kombide f22 arızasının düşük basınç arızası olduğunu açıklamış bulunuyoruz. Kombi basıncı 1,5 bar olana kadar kombiye su basmanız yeterli olacaktır. İşlem sonrasında cihaza 1 kere reset atmanızı önermekteyiz.

Vaillant f22 arızasının çözümü bu kadar basit bir işlemdir ve bu durum aslında servis müdahalesi bile gerektirmeden kolay bir şekilde çözümlenebilir. Yukarıda ki açıklamalarımızı uygulayarak bu sorundan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder