19 Ağustos 2017 Cumartesi

Vaillant Atmotec F25 Arızası

Vaillant kombi markasına ait F25 arıza kodu hakkındaki bilgileri bugün siz değerli müşterilerimiz için derledik. Sizlerde Vaillant kombide F25 arızası hakkında detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki bilgileri inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

  • Kombi ekranında yer alan bu arıza kodu (bacalı tip) kombilerde aşırı ısınma arızasıdır.



Atmotec F25 Arızasında Tüketici Ne Yapar?

Vaillant Atmotec cihazı resetleyin; Kombi üzerindeki panelde alev simgesi yer alır. X işaretine elinizi 3 saniye basılı tutarak cihaza kolay bir şekilde reset atabilirsiniz. Cihazda düzelme olmadığı zaman 3 kere aynı işlemi tekrarlayın fakat yinede sorunda düzelme olmuyorsa reset işlemi sık sık yapmayın.


Vaillant kombi kalorifer konumundaysa kalorifer vanalarını kontrol edin;  Kalorifer vanaları kapalı olduğu durumda ya da dairede yalnızca 1 peteğin çalışması halinde cihaz bu ikazı verir. Bu nedenle dairede mutlaka en fazla 3 peteğin açık konumda olması gerekir.

Kullanıcı olarak kontrol etmeniz gereken bu işlemleri yapıp sonrasında düzelme olmuyorsa ne yazık ki yapacak başka bir işleminiz bulunmamaktadır. Bu arıza kodu sonucunda kullanıcıların yapabilecekleri işlemler maalesef sınırlıdır. Sorunun düzelmesi için cihaz üzerinde herhangi bir müdahalede bulunmamalı uzman Vaillant servis desteği almalısınız.

Vaillant Atmotec F25 Arıza Nedenleri;

Devir daim motorunun sıkışması; Kombi içerisinde önemli parçalardan biri olan pompanın sıkışması cihazda aşırı ısınma sorununu doğurur. Bu gibi durumda devir daim motoru yani pompa kontrol edilmelidir. Pompada arıza olması durumunda değişimi yapılır.
Ana eşanjörün tıkalı ya da kireçli olması; Kombi içerisindeki ana eşanjörde kireçlenme olması ve tıkanması sonucunda karşımıza bu arıza kodu çıkar. Sonuç olarak ana eşanjörün değişimi yapılması gerekir.

Üç yollu vananın konum değiştirmesi; Üç yollu vana eğer eşdeğer konumda değil ise farklı konuma geçmesi sonucunda bu sorun yaşanır. Çalışma esnasında ortada kaldığından aşırı ısınma sorunu olur. Üç yollu vananın hem tamiri hem de değişimi yapılabilir.

Kalorifer filtresinin tıkanması; Radyatör filtresi dönüş borusu içerisindeki görevi pislik kireç ve katmanları tutmaktır. Önemli bir parça olduğundan dolayı genel olarak sorun yaşanması bakımsızlıktan kaynaklanır. Filtrenin temizlenmesi sorunun çözümlenmesi anlamına gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder