26 Şubat 2018 Pazartesi

Vaillant Kombide Ateşleme Problemi


Vaillant Kombide Ateşleme Problemi ile karşılaştıysanız sizin için bu sorunla alakalı işin uzmanından aldığımız yanıtları paylaşalım…

Vaillant Kombide Ateşleme Problemi
Uzmanı Yanıtlıyor
Vaillant kombide ateşleme arızası tek bir sebebe bağlı değildir. Birçok etmen sıralanabilir. Sorunu yerinde görmeden de direk şu parçada problem vardır denilemez. Ayrıca Vaillant ekranlı model kombilerde ateşleme arızası olduğunda ekranda “F-28 Arıza Kodu” belirir. Bu şekilde cihazın ateşleme yapmadığı anlaşılabilir.
Kullanıcı Ne Yapmalı?
Ateşleme arızası cihazın yanmadığını yani alev oluşmadığını belirtir. Alev neden oluşmaz? Ya kombiye gaz gelmiyordur ya da parçalarda sorun vardır. Bu yüzden kullanıcı önce gaz kontrolü yapmalıdır. Mesela kombi dışında doğalgazlı cihazları kontrol etmelidir. Doğalgazlı her cihazda çalışmama sorunu varsa bölgesindeki doğalgaz dağıtım şirketini aramalıdır. Bilgi almalıdır. Dairede gaz varsa kombi yanında bağlantılı olan gaz vanasına bakmalıdır. Vana kapalı durumda ise açmalıdır.
Kombiye reset atmalıdır. Vaillant kombilerin hemen her modelinde aleve benzer sembol üzerine x işareti olan bir düğme vardır. Bu düğmeye uzun süre basıldığında cihaz otomatik kapanır, birkaç saniye sonra yeniden açılır. Bu şekilde resetlenmiş olur. İşlem arıza düzelmediği sürece birkaç kez yapılabilir.
İşlemler yapıldı ancak sorunda düzelme olmadıysa mutlaka Vaillant Servisi’nden uzman desteği almak gerekir.
Muhtemel Arızalar Neler Olabilir?
·         Elektronik kart arızası
·         Gaz armatörü arızası
·         İyon çubuğu arızası
·         Ateşleme çubuğu arızası
Bunlar tabi muhtemel arızalardır. Yine de net tespit için sorunun yerinde görülmesi yani bunun için mutlaka uzman yardımı alınması gerekir. Mutlaka Vaillant Servisi ile görüşün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder