9 Eylül 2021 Perşembe

Kombide Emniyet Ventili

Kombi basıncı 3 bar üzerine çıktığında yüksek basınç kombiye zarar vermesin diye kombideki fazla suyu dışarı atma görevinde olan parçadır. Kombideki yeri alt kısımdır ve genelde kırmızı renktedir. Kombi marka model ve çeşidine göre farklı renklerde ve farklı şekillerde olabilmektedir. Görevi gereği 3 bar emniyet ventili olarak da bilinmektedir.

Emniyet Ventili’nin Arıza Yapma Sebepleri Nelerdir?

Emniyet ventili kullanıcılar tarafından genelde doldurma musluğu ile karıştırılan bir parçadır. Kullanıcı tarafından yanlışlıkla açıldı ise su akıntısı olur ve kapatılsa dahi su akıntısı damlalar halinde devam eder. Bu durum devam ederse parça zarar gördüğü için değişimi gerekebilir. Yani yanlış müdahale sonucu açılıp kapanmayabilmektedir. Bunun yanı sıra zamanla parçanın eskimesi ya da pislik ile dolması sebebiyle de arızalandığı görülebilmektedir.

Kombide Emniyet Ventili Arızası Nasıl Anlaşılır?

Emniyet ventilinden su geliyorsa bu kombide bir arıza olduğu anlamına gelmektedir. Yalnız kombide yüksek basınç sorunu olduğunda da yine emniyet ventilinden su gelebilmektedir. Emniyet ventilinin su akıtması sadece emniyet ventilinde sorun olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden genelde uzman servis ekiplerince yerinde tespit edilmesi gerekmektedir. Emniyet ventili arızalı ise kendi kendine açılır ve kombideki suyu tahliye ettiği için kombi basıncı sürekli düşer. Yani sürekli kombiye su basmak zorunda kalırsınız. Yine de arıza durumu ancak yerinde görülür ise net bilgi verilebilir. Her su akıntısı sorunu ya da emniyet ventilinden su akıntısı sorunu emniyet ventili arızası demek değildir.

Kombide Emniyet Ventili Arızası Nasıl Çözümlenir?

Emniyet ventili uzman servis ekibi tarafından arızalı olarak tespit edildi ise değişimi yapılarak arıza durumu çözümlenebilir. Emniyet ventili arızasında tamir olmaz. Parça değişimi yapılır ve sorun çözümlenmiş olur. Bu konuda uzman desteği almak gerekir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder