15 Şubat 2016 Pazartesi

Vaillant Doğalgaz Arızalarında Yapılacaklar

Vaillant Doğalgaz Arızalarında yapılacaklar; Her Vaillant kombi kullanıcıları kombilerin sorunsuz şekilde kullanmak isterler. Çünkü kombinin sağlamış olduğu kolaylıklar sayesinde her zaman rahat ederler. Sıcak su sağlaması ya da ısınma ihtiyacını gidermesi her kullanıcılar için vazgeçilmez bir durumdur. Fakat kombinin hiçbir koşulda arızalanmama gibi bir durumu da söz konusu olmamaktadır. 

Tabi ki her kullanıcı cihazlarını sorunsuz şekilde kullanmak ister fakat bu durumlar söz konusu olmadığında ne yapacakları konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamazlar.
Kombide yaşanılan sorunlara nazaran öncelikle Vaillant kombi ekranında herhangi bir arıza kodu var mı yok mu kontrol edilmelidir. Mesela kombinin su akıtma durumlarında, basınç yükselmesinde, ses yapmasında ve peteklerin ısınmama durumlarında kullanıcı olarak yağabileceğiniz işlemler bulunmamaktadır. Ancak kombi ekranında bir hata kodu bulunuyor ve dolayısıyla kombi ateşleme yapmıyorsa bu tür durumlarda kullanıcı olarak yapmanız gereken birkaç işlem bulunur. Vaillant kombiye uygulayacağınız bazı işlemler sonucunda cihaz normale dönebilir ve bu durumda kullanıcıların servis çağırmadan cihazlarını normale döndürebilir. İlk olarak arıza var düşüncesine kapılmayı bir kenara bırakalım. İlk olarak dairede yer alan gaz vanalarını kontrol ediniz. Kombinin çalışmayarak randıman sağlamamasının en büyük etkenlerinden birisi de dairede gazın olmamasından kaynaklanır. Yani dairede gaz vanaları kapalı konumdaysa bu durumda cihaz ateşleme yapmayacağından dolayı hiçbir şekilde randıman sağlamaz. Ocağı açarak gaz olup olamadığını kolay bir şekilde anlamanız mümkün olur. Ocakta herhangi bir çalışma olmadığı zaman dairede gaz olmadığınız anlayabilirsiniz. Kombi yanında bulunan gaz vanasını ve kapı dışarısında ki vanayı kontrol ediniz. Vanaların açık olması için doğalgaz borusu ile paralel olması gerekir. Açık olduğu halde yine de ocak ve kombi çalışmıyorsa bulunduğunuz bölgede gaz kesintisi var olabilir. Bu durumu teyit etmek adına 187 doğalgaz firmasını arayarak bilgi alabilirsiniz. Bir diğer olası ihtimal ise kapın dışarısında yer alan gaz vanası mühürlenmiş ise faturanın ödenmemesi ile doğalgazınız kullanıma kapanmış olabilir. Ocakta çalışma oluyor fakat kombide herhangi bir ateşleme olmuyorsa kombinin su basıncını da kontrol etmeniz gerekir. Çünkü düşen basınç sonucu da cihaz herhangi bir randıman sağlamaz. Su tamamladıktan sonra cihaza reset atınız. Kombide yine de herhangi bir düzelme söz konusu değilse sizlerin yapabileceğiniz işlem kalmamış demektir. 

Bu tür sorunların kombide var olması sonucunda kullanıcıların kombi üzerinde yapabilecekleri herhangi işlem bulunmamaktadır. Sizlere konu ile alakalı Vaillant servisi en iyi şekilde yardımcı olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder