1 Nisan 2016 Cuma

Vaillant Kaloriferlerin Isınmaması

Vaillant kaloriferlerin ısınmaması; Kış aylarında büyük sıkıntılardan birisi de Vaillant kaloriferlerin ısınmama sorunudur. Kombi yardımı ile kış aylarında kalorifer ayarı yapılarak kullanıcılar kaloriferlerden ısınma ihtiyaçlarını karşılarlar. Fakat bazı zamanlar yaşanan sorunlardan dolayı problemler meydana gelebilir ve kullanıcılar ısınma ile alakalı bazı problemler ile karşılaşabilirler. Bu durumun nedeni çoğu zaman kombiden yana kaynaklanmaktadır. Vaillant peteklerin ısınmaması sorunu ile karşılaşan kullanıcılara bugünkü bloğumuzda bilgi aktarmak amacıyla huzurlarınızda yer alıyoruz. Dilerseniz zaman kaybetmeden Vaillant kaloriferlerin ısınmama sorunları hakkında sizlere bilgiler sunalım:

Daire içerisinde yer alan kaloriferlerin ısınmadığına şahit oluyorsanız öncelikle kombinin kış konumunda olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Bu durumu göz önünde bulundurarak öncelikle kombi üzerinde bu ayarı yapınız. Kombi yaz konumunda olduğu zaman kaloriferler ısınmaz ve bu nedenle ısınma sorunu yaşayabilirsiniz. Kış konumuna aldığında kombi üzerinden kalorifer ayarını biraz yükseltin. Bu ayarı yaptığınız halde kaloriferlerinizde aynı şekilde ısınma durumu söz konusu olmuyorsa o halde sizlerin yapabileceği herhangi bir işlem olmamaktadır. Bu durumda sizlere yardımcı olabilecek tek kişi uzman kombi teknisyenleridir. Bu nedenle bu tür sorunlar ile karşılaştığınızda mutlaka servis desteği almanız gerekir. Peki Vaillant kombi enden kaloriferleri ısıtmaz sizlere bu konuda bilgi sunmaya başlayalım: Kaloriferlerin ısınmamasına en büyük nedenlerden birisi de kombi içerisinde yer alan devir daim motoru bir diğer adı ile sirkülasyon pompasıdır. Pompanın arızalı olması sonucunda karşımıza direk olarak bu sorun çıkar ve sizler ısınma ile alakalı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Sorun yalnızca pompada demek de maalesef doğru olmayacaktır. Pompanın arızalı olmadığı zamanlarda kalorifer sensöründe ya da kalorifer filtresinin tıkalı olması gibi durumlar, üç yollu vana ve ana kartta sorun olması da kalorifer ısınmamasına neden olabilir. Bu gibi durumların arıza tespiti için mutlaka uzman teknisyenlerden destek almalısınız.

Yaşadığınız bu tür sorunlara sizler kullanıcı olarak kendiniz müdahale edemezsiniz. Parça değişimi olması gerektiğinden mutlaka uzman teknisyen desteği alınız. Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı gün boyu istek ve taleplerinizi göz önünde bulundurarak sürdürmeye devam etmekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder