28 Mart 2016 Pazartesi

Vaillant Kombinin Su Akıtması

Vaillant Kombinin Su Akıtması; Günümüzde kombi kullanıcılarının yaşadıkları bazı durumlar söz olabilmektedir. Yaşanılan ve en sık görülen sorunlardan birisi de kombinin su akıtma sorunudur. Kombinin su akıtması ile hemen hemen her Vaillant kullanıcıları karşı karşıya kalırlar. Bizlerde bugün bloğumuzda Vaillant kombinin su akıtma nedenleri hakkında sizlere bilgi sağlayacağız.
Vaillant kombinin su akıtmasında mutlaka bir neden bulunur. Sebepsiz hiçbir cihaz su akıtmaz. 

Kombinin su akıtma nedenleri arasında parçalarında delinme kırılma yada çatlama sonucunda meydana gelen sorunlar yer alır. Örnek verecek olursa doldurma musluğunun kırılması yada yalama yapması sonucunda kapanmaması gibi durumlar, ana eşanjör ve plaka eşanjörde de sorun olması hatta genleşme tankında herhangi bir delik olması sonucunda da kullanıcılar bu durum ile karşılaşırlar. Genel olarak kullanıcılarda kombinin su akıtma sorunlarını duyduğumuz zaman en önemli rol oynayan parçalar arasında doldurma musluğu karşımıza çıkar. Gelen Vaillant ekipleri tarafından öncelikle doldurma musluğu kontrol edilir. Çoğu zaman da kombi kullanıcıları kombi basıncının düştüğünü fark ettiklerinde cihaza su basmak sterler. Kombinin olması gereken basınç değeri 1,5 bar iken fazla su basılması sonucunda kombi basıncı yükselebilir ve bu durumda kombinin su akıtmasına neden olur. Bunun yanı sıra genleşme tankının havasının eksik olması da kombi barını sürekli olarak yükselteceğinden dolayı kombinin su akıtmasına neden olur.

Kombide meydana gelen su akıntısı problemi dairenize gelen uzman teknisyenler tarafından verilir. Sorun hangi parçalardan kaynaklanıyor ise gelen uzman ekipler tarafından kullanıcılar detaylı olarak bilgilendirilir. Sizlerde kombinin su akıtma problemi ile karşı karşıyaysanız bizlere dilediğiniz zaman aralıklarında Vaillant servisinden tüm konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Çünkü kombinin su akıtması maalesef kombi kullanıcılarını bir hayli zor durumda bırakır. Eğer su akıntısının sizleri daha fazla zorlamasını istemiyorsanız kombi altında yer alan tesisat vanaları yer alır. Tesisat vanalarında sağdan ikinci vanayı kapatmanız durumunda kombideki su akıntısı 10 dakika içerisinde durmuş olur. Fakat belirtmek isteriz ki bu durum servis ekipleri gelene kadar geçici çözüm olmaktadır. Vanayı kapatmanız halinde kombiden sıcak su alımı da sağlayamazsınız. Bu nedenle Vaillant servisinden destek alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder