3 Mart 2016 Perşembe

Vaillant Turbotec Kombiye Su Basma

Vaillant Turbotec kombiye su basma; Vaillant kombi kullanıcıların zaman zaman kombileri ile alakalı sorunlar duymaktayız. Bu sorunlardan abzıları ise kombilerde meydana gelen düşk basınç sorunlarıdır. Kullanıcılar özellikle turbotec kombiye su basma işlemi hakkında firmamızı arayark bilgi istemektedirler. Bizlerde her zaman olduğu gibi kullanıcılara yardımcı olabilmek adına bu sayfayı oluşturarak kendilerine bilgi vermek istedik.

Vaillant turbotec kombiye su basma işlemi aslında oldukça kolay işlemler arasındadırç Bu nedenle de Turbotec kombi kullanıcılarına doldurma musluğu hakkında bir takım bilgiler sunalım:İlk olarak şunu belirtmek isteriz ki turbotec kombiler günümüzde sıklıkla kullanımı olan kombiler arasındadır. Hatta kullanımı günümüzde en basit kombilerdendir dememiz doğru olur. Turbotec kombi basınç göstergezi kombinin sağ tarafından saat göstergesi şeklinde bir göstergedir. Kombi kapağını açtığınız zaman kombinin yan kısmında bulunur. Yuvarlak olduğu gibi küçük bir göstergedir. Basınç göstergesi rengi alttan kırmızı ince ile başlar ve griden kırmızı kalın renge doğru aynen devam eder. Kombi değeri kırmızı ince çizgide ise bu durum kombi basıncının düşük olduğunu gösterir ve kullanıcılar bu durumda kombiye su basarak sorunlarını kolaylıkla çözümleyebilirler. Kombiye su ekleme konusunda da en önemli işlemlerden birisi doldurma musluğu bir diğer ismi ile dolum vanasını bulmaktır. Doldurma musluğu kombi altında sağ kısımda yer alır. Gri kelebek şeklindedir ve üzerinde closed yazar. Musluk şeklinde olmadığından dolayı kombide musluk şeklini aramayınız. Kelebek şeklini andıran ve üzerinde closed yazan bir parça kullanıcıların görememeleri sonucunda parça kırılmış ya da yerinden çıkmış olabilir. Bu nedenle de servis müdahalesi gerekir.

Musluğu bulan kullanıcıların parçayı sola doğru çevirmeleri durumunda kombiden su sesi gelmeye başlar. Su sesi geldiğinde doğru parçayı bulduğunuzu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Basınç değerini ise aynı şekilde ideal seviyeye getirebilmek için kombi basıncını kontrol ederek gözlemleyebilirsiniz. Basınç değeri gri çizginin tam ortasına geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Bu işlem sonrasında da kombiye reset atmanızı önermekteyiz. Kombi üzerinde 4 adet tuş yer alır. İlk tuş üzerinde alev ve çarpı (x) işareti olan düğmeye 3 saniye kadar elinizi basılı tutmanız gerekir. Vaillant turbotec kombiye su basma  işlem isonrasında da cihazınızı eskisi gibi kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder