16 Mart 2019 Cumartesi

Vaillant Kombide F25 Arızası Nedir?

  • Aşırı sıcaklık arızasıdır.
Vaillant kombilerin birçok modelinde aşırı ısınmaya karşı limit termostat adlı parça yoktur. Bu parça yerine 2 sensör vardır. Sensörlerin sıcaklığı karşılaştırılmaktadır. Sensörler arasında normalin üstünde bir ısı farkı hissedildiğinde cihaz bu arızaya geçer.

Servis Öncesi Ne Yapılabilir?

·       Kombi tesisat basıncı sıfır bara yakınsa tesisat basıncı yükseltilebilir. Yani kombi basıncı 1 barın altını gösteriyor ise doldurma musluğu ile kombiye su basılmalı ve basınç değeri 1,5 bara çıkarılmalıdır.

·       Kalorifer vanalarının açık olup olmadığı kontrol edilebilir. Kalorifer vanalarından en az 3 tanesinin açık olduğundan emin olmak gerekir. Aksi halde bu sorun yaşanabilir. Kalorifer vanaları kapalı şekilde ise mutlaka açın. Vanaların üzerinde açık yön mutlaka belirtilmektedir.

·       Kombi altında bulunan tesisat vanalarının açık olup olmadığını kontrol edebilirler. Vanaların dik şekilde yani boru ile aynı hizada olması gerekir. Vanalar yana doğru ise kapalı demektir. Bu durumda vanaları dik olacak şekilde çevirmelisiniz.

·       Kombiyi resetleyebilirler. Vaillant kombilerde alev üzerine x işareti olan bir düğme bulunur. Bu düğme ile resetleme işlemleri yapılabilir. Resetleme işleminin yapıldığı bu düğmeye birkaç saniye kadar basılı tutulduğunda kombi resetlenmiş olur. Cihaz kendiliğinden kapanarak yeniden açılır. Arızada değişiklik olmazsa eğer bu işlem birkaç defa daha uygulanabilir.

Uygulanan bu işlem ve kontrollerden sonra arıza durumunda yine de bir değişiklik olmazsa eğer servis çağırarak cihazı kontrol ettirmek gerekir. Bu sorunun daha az yaşanması için de tabi önerimiz mutlaka Vaillant Kombi Bakımı uygulamasıdır. İşlem konusunda uzman yardımı almanız gerekir.

Çözüm:

  • 1.       Pompanın sıkışması,
  • 2.       Ana eşanjör kireçlenmesi,
  • 3.       Kalorifer filtresinde tıkanma,
  • 4.       Kalorifer tesisatında tıkanma,
  • 5.       Üç yollu vana arızası,
  • 6.       Anakart arızası,
  • 7.       Kalorifer sensörü arızası.

Belirtilen bu arıza durumları muhtemel sebeplerdir. Sorunu net bir şekilde bilmek adına yerinde görmek gerekir. Bu yüzden arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servis çağırmalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder