13 Mayıs 2019 Pazartesi

Vaillant Kombide F75 Arızası


Vaillant kombide birçok sorun yaşanır ancak genelde sık karşılaşılan sorunlardan biri F75 arızasıdır. Bu sorun nedir, neyden kaynaklıdır ve ne yapılması gerekir? İnceleyelim.

Vaillant Kombide F75 Arızası Nedir?

  • 5 deneme sonrası basınç sondası, pompanın çalışmasından sonra oluşan farkı algılamıyor.

Yani kombi basıncını ölçme görevinde olan basınç sondası (basınç sensörü de denilir) pompanın çakışmasından sonra oluşan farkı algılamıyor demektir.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

Kullanıcı bu durumda sadece kombi basıncını kontrol edebilir. Kombi basıncı düşük durumdaysa yani 1 barın altını gösteriyorsa kombiye su basma işlemi gerekir. Bu işlem kombi altında monteli durumda olan doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğu sola çevrilerek açılır, bar göstergesi yani manometre takip edilir ve kombiye ihtiyacı olan 1,5 bara kadar su basılır. İşlem sonrası sorunun düzelme ihtimali vardır.

Ancak kombi basıncı zaten ideal seviyede yani 1 ile 2 bar arasındaysa su basma işlemi gerekmez. Direk servis yardımı almanız gerekir.

Muhtemel Sebepler Nelerdir?

  • Basınç ölçer dediğimiz basınç sondasında sorun olabilir.
  • Devir daim pompası arızalı olabilir.
  • Sistemde hava olabilir.

Muhtemel sebepler sıraladığımız şekildedir. Ancak yine de bu bilgileri dikkate alarak cihaza müdahale etmemenizi öneririz. Can ve mal güvenliğiniz açısından mutlaka servis yardımı almalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder